RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Скандал після прохання Супрун до Маска допомогти Україні: всі деталі, реакція мережі і посольства

Американський бізнесмен Ілон Маск опублікував пост в Twitter, в якому запропонував передати апарати штучної вентиляції легенів в ті країни, які відчувають в них необхідність: в Україні ця пропозиція викликала несподіваний скандал.

У коментарях до твіту Маска екс-керівник Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун попросила передати апарати ШВЛ в Україну.

"Мене звуть Уляна Супрун, я колишня Міністр охорони здоров'я, у нас лише 3500 апаратів ШВЛ на 37 мільйонів населення країни. Будь ласка, допоможіть нам", - написала вона.

Однак нижче з'явився коментар опонента Супрун, Вадима Арістова, керівника Revival Institute for Future: "Мене звуть Вадим Арістов, я інфекціоніст і стратег з України. У нас дійсно, тільки 7% апаратів ШВЛ від необхідних. Але обговоріть, будь ласка, можливість поставки безпосередньо з Володимиром Зеленським. Адже пані Супрун - особа, яка є винною в цій катастрофі".

Після цього прихильники Супрун почали залишати в Twitter і на Facebook-сторінці Арістова гнівні коментарі. Відзначилася там з нецензурним коментарем також і ведуча Яніна Соколова.

Згодом, прохання до Маску висловило також посольство України в США.

"Україна є другою за величиною країною Європи з населенням майже 40 млн. Пандемічна ситуація в Україні наближається до піку, квітень буде важким. Людям в лікарнях потрібні ШВЛ. Ми готові до співпраці!" , - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв "Апостроф", станом на 22:00 2 квітня в Україні було зафіксовано 897 підтверджених випадків зараження коронавірусом Covid-19.