RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​Боротьба з коронавірусом: з'явилися скандальні дані про ситуацію в лікарні Києва

Волонтери перевірили готовність Київської міської клінічної лікарні №17 до прийому пацієнтів з коронавірусом.

Коронавірусом заражені понад 900 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє радник мера Києва Максим Бахматов на своїй Facebook-сторінці.

"Ми готові до епідемії. На папері. Були. До сих пір. Перед тим, як робити гучні заяви про кількість апаратів ШВЛ має той чи інший медзаклад, треба розуміти, чи він працює. Або він просто там є", - написав він.

Бахматов зазначив, що в лікарні є 24 апарати ШВЛ. Однак 8 з них не працюють.

"Робочих 16, з них 10 не відповідають вимогам і не мають режимів для лікування пацієнтів з гострим респіраторним дистрес синдромом, яким може ускладнюватися COVID-19", - підкреслив радник мера.

За його словами, залишається 6, а 4 з них працюють на ургент і не можуть бути притягнуті для лікування коронавірусу. Тому що інші екстрені випадки, на жаль, не пішли на карантин.

"І ось ми вже бачимо як 24 апарату ШВЛ перетворилися в 2. Апарат ШВЛ, що пропонується закупити, коштує 500 тисяч. Їх необхідно 10 штук. Вже 5 млн гривень", - написав чиновник.

Він зазначив, що проблеми в лікарні не тільки з апаратами ШВЛ.

"Та ж історія з СРАР апаратами (3 млн грн), моніторами (750 тисяч грн), аспіраторами (64 тисяч грн), пульсоксиметрами (40 тисяч грн), насосами шприцевими (270 тисяч грн) і об'ємними (482 тисяч грн) - без цього всього обладнання надати якісну допомогу неможливо , - підкреслив Бахматов.

За його словами, відсутнє альтернативне джерело електропостачання, тобто якщо світло відключать, вся апаратура відключиться (455 тисяч грн). Також вимагає технічного обслуговування аналізатор крові.

Необхідна сума для лікарні складає 10 606 092 гривень. Якщо її знайдуть, то медустанова зможе прийняти 62 пацієнта з коронавірусом (50 інфекційне відділення і 12 відділення інтенсивної терапії).

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо, в яких районах Києва зафіксовано більшу кількість заражених коронавірусом за даними на четвер, 2 квітня.