RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Глава МОЗ зробив гучну заяву про ліки проти коронавірусу: відео

Україна отримала препарат "Плаквеніл", який ефективний у лікуванні коронавірусу, в п'ятницю, 3 квітня, ліки відправлять в області.

Про це в ефірі передачі "Право на владу" розповів новий глава МОЗ Максим Степанов.

Як відомо, фармакологічна компанія Sanofi передала Україні партію препаратів "Плаквеніл", який низка країн визнали ефективним в лікуванні COVID-19.

"Компанія фізично передала препарати сьогодні. Передали 3 тисячі упаковок, завтра буде підписаний наказ і ліки відправлять в області", - повідомив Степанов.

Глава МОЗ уточнив, що "Плаквеніл" містить активну речовину, яка безпосередньо впливає на лікування при коронавірусі.

Степанов додав, що МОЗ має домовленості з іншими фармкомпаніями, які теж виробляють препарати з цією ж діючою речовиною. Вони також будуть поставляти препарати в Україну.

"Головне - за два дні ми розробили протокол лікування коронавіруса в Україні. Наші лікарі були не озброєні, вони не знали, чим лікувати хворих. Ми затвердили протокол, саме цими препаратами лікуватимуть українців, у яких підтвердять COVID-19", - резюмував Степанов.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні лікування пацієнта, хворого COVID-19, обійдеться в суму в 5-10 тисяч гривень, хоча в Міністерстві охорони здоров'я українцям обіцяли безкоштовне лікування від коронавірусу.