RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні через карантин встановлять блокпости між областями: чи можна буде проїхати

Починаючи з понеділка, 6 квітня, відповідно до нових правил карантину в Україні на дорогах почнуть працювати контрольно-пропускні пункти, на яких будуть перевіряти документи і температуру.

Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій підготував методичні рекомендації, які оновлюють вимоги до контрольно-пропускних пунктів, що зараз будуть ставитися на в'їзді-виїзді в кожну конкретну область. Ми прописали, хто саме там буде знаходитися, які заходи буде здійснювати", - сказав він .

Відзначається, що на КПП будуть нести чергування працівники Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, Національної гвардії України, медичні працівники, які забезпечені всіма необхідними санітарними засобами.

Зокрема, на контрольно-пропускних пунктах у водіїв і пасажирів транспортних засобів будуть перевіряти температуру тіла, проводити санітарний огляд речей, багажу і транспортного засобу.

У той же час у разі виявлення ознак захворювання на коронавірус людей будуть направляти до спеціалізованих медичних установ з дотриманням санітарно-медичних вимог.

Тому водіям і пасажирам для безперешкодного пересування по території областей необхідно мати при собі документи, що засвідчують особу і підтверджують проживання на відповідній території. У разі, якщо людина не проживає, але працює у відповідному населеному пункті, необхідно мати при собі довідку з місця роботи.

Також читайте матеріал "Апострофа" про можливі наслідки карантину: Після трьох місяців карантину рятувати буде вже нічого - український економіст.