RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Що робити, якщо немає собаки: українцям дали карантинну "пораду" фотожабою

З понеділка, 6 квітня, в Україні набрали чинності нові правила карантину, згідно з якими перебувати в парках і скверах дозволяється тільки в разі вигулу домашніх тварин.

Коронавірус вбив 69 тисяч осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

На Facebook-сторінці "Баба і кіт" опублікували дотепну фотожабу на тему цієї норми.

Так як в постанові Кабінету міністрів немає чіткого переліку, з якими саме тваринами можна гуляти в парках, трактувати це поняття можна досить широко.

Ілюстрацію як законно подихати свіжим повітрям у парку і розмістили в мережі. Так, на зображенні люди гуляють з кішкою, морською свинкою, гусаком, поросям. Є і більш екзотичні варіанти - жінка веде на повідку чоловіка, інша людина "вигулює" плюшевого кошеня.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві, 6 квітня стався конфлікт між чоловіками спортивної статури і співробітниками поліції. Спортсмени протестували проти неможливості займатися спортом в Гідропарку через посилення карантину.

При цьому прогнози з приводу тривалості таких суворих обмежень досить песимістичні. Так, лідер партії "Слуга народу" і перший заступник голови фракції СН в парламенті Олександр Корнієнко вважає, що в кращому випадку карантин закінчиться до середини травня.