RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Як зберегти відносини при карантині: поради психологів

Психологи дали поради парам, як зберегти свої відносини в умовах карантину через коронавірус.

Про це повідомляє служба ВВС.

Кандидат психологічних наук Христина Іваненко і психолог, письменник Наталія Толстая розповіли, як врятувати узи в чотирьох стінах.

Мораторій на сварки

Щоб конфлікти не виростали в "війну" потрібно ввести мораторій на з'ясування відносин. В умовах стресу краще не піддаватися емоціям.

Вибрати місце для кожного

Через постійне проведення часу зі своєю другою половиною також треба відпочивати. Тому в квартирі або будинку слід знайти таке місце, де можна побути на самоті, відпочити один від одного.

"Навіть в однокімнатній квартирі потрібно знайти свій кут - поставити квітку, повісити ширму, відвернути диван до вікна", - радять психологи.

Фізичні вправи

Заняття спортом допоможуть відчувати себе краще, а як результат і уникнути сварок, не нервуючи. Година спорту в день знижує рівень стресу в рази, стверджують психологи.

Не забувати про зовнішність

Карантин не привід запускати себе. Якщо до нього користувалися декоративною косметикою - зараз теж не слід цього уникати. Голилися раніше часто - робіть так і далі.

Емоції

Важка музика або сумні фільми можуть мати негативний вплив в нинішній ситуації. Тому слід вибрати для себе щось більш нейтральне, за смаком і подивитися/послухати разом з коханими.

Дотримуватися розкладу

Не треба забувати, що скоро життя повернеться на своє місце і треба бути готовими до цього. Щоб не розледачіли краще дотримуватися режиму - вставати і лягає в один і той же час кожен день. Також графік варто враховувати і з розкладом партнера.

Що, якщо нічого не допомагає?

Якщо ви все одно постійно роздратовані партнером і не бачите у вимушеному перебуванні разом рішуче ніякої радості, Христина Іваненко радить допомагати іншим. Головне - робити це разом.

"Придумайте, як ви можете бути корисні вашим сусідам, родичам, благодійним організаціям. Якщо робити це разом, це зближує і зміцнює відносини набагато більше, ніж спільна вечеря і перегляд серіалів", - впевнена вона.

Як повідомляв "Апостроф", через ситуацію в світі з пандемією коронавірусу люди на карантині внаслідок стресу можуть зловживати їжею, проте є кілька правил, щоб не набрати вагу.