RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Коронавірус у ЗСУ: міністр поскаржився на брак захисних засобів

Міністр оборони України Андрій Таран заявив, що в ЗСУ не вистачає індивідуальних захисних засобів від зараження коронавірусом для військовослужбовців та військових медиків.

Антирекорд США і Зеленський в госпіталі: свіжі дані про пандемію коронавірусу (оновлюється)

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

"Для того, щоб всіх забезпечити індивідуальними засобами в необхідній кількості, не вистачає. Але ми ведемо роботу, і дуже вдячні керівництву держави, яке виділяло спочатку, від першого літака, який прилетів з Китаю (з допомогою), нам було виділено значну кількість засобів", - зазначив Таран.

Він також повідомив, що ЗСУ має три пересувні мобільні лабораторії для тестів на коронавірус. Одна з них орієнтована для допомоги МОЗ та проведення таких тестів на західному напрямку. І по одній лабораторії на Донецькому та Луганському напрямках.

"Ми десь близько сотні тестів закупили - йдеться про тести, розроблені і закуплені у Інституті молекулярної біології в Києві. Якщо ці тести пройдуть успішні випробування, ми будемо їх закуповувати для наших лабораторій масово", - додав міністр оборони.

Таран розповів про ситуацію з коронавірусом в українській армії і про кроки, які робляться для недопущення поширення інфекції.

"Безумовно, якщо у нас з'явиться коронавірус в тих частинах, які задіяні в бойових діях, які перебувають на передовій, це буде дуже-дуже важко. Саме тому ми вживаємо всіх можливих заходів для запобігання коронавірусу в ЗСУ. На сьогодні ми маємо вже п'ять випадків COVID -19 в Збройних Силах, і один випадок, коли людина загинула. Але всі ці випадки пов'язані з людьми не на передовій, а з тими, хто знаходиться в тилу", - уточнив він.

За словами Тарана, два випадки захворювання виявили серед офіцерів в Києві. Випадків захворювання COVID-19 в частинах, які ведуть бойові дії, на сьогоднішній день, в Україні немає.

Як повідомляв "Апостроф", першою жертвою коронавірусу в ЗСУ стала 43-річна Ірина Гончарова, яка працювала у військовій частині під Івано-Франківськом.