RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Як померла перша жертва коронавірусу в ЗСУ: прізвище та всі подробиці

Першою жертвою коронавірусу в ЗСУ стала 43-річна Ірина Гончарова, яка працювала у військовій частині під Івано-Франківськом.

Про це повідомляє Обозреватель.

Вона обслуговувала котельню військового містечка. За словами начальника котельні, в якій працювала жінка, ще 21 березня Ірина відчула себе погано.

"Вона повідомила, як годиться, про своє самопочуття, а 23 вже пішла на лікарняний, була під наглядом сімейного лікаря. І тільки 26 березня її відправили в Надвірнянську центральну лікарню, там вона опинилася в реанімації", - розповів він.

За його словами, всі ліки Ірина та її чоловік, теж військовий, Валерій Гончаров оплачували самі.

"Коли ми дізналися про це, теж підключилися за допомогою. Однак ліки доводилося шукати по всій області, їх просто не було", - розповів начальник котельні.

Незважаючи на те, що Ірина поступила в лікарню ще 26 березня, тест на коронавірус їй провели незадовго до смерті.

"Рано вранці 6 квітня вона померла, а тільки в 10 ранку прийшли результати, які підтвердили коронавірус", - обурено повідав керівник.

Відомо, що померла з двома дітьми - 21 року і 17 років, чоловіком і 80-річною мамою жила в квартирі у військовому містечку. Вона працювала і доглядала за літньою мамою, у якої проблеми зі слухом. Чоловік служить в іншому гарнізоні і додому приїздить раз на місяць.

Зараз вся сім'я перебуває під наглядом лікарів. Їм щодня вимірюють температуру і стежать, чи не з'явилися ще симптоми. Поки у них все нормально.

Заступник директора Департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської обласної адміністрації Володимир Чемний вважає, що, можливо, результати тесту запізнилися через зайнятість лабораторії.

"У нас на сьогодні черга на аналіз в лабораторії 280 осіб. А в день лабораторія може провести тільки 30-40 тестів. Можливо, матеріал у неї взяли вчасно, але самі результати прийшли пізно", - пояснив Чемний.

Посадовець запевнив, що в будь-якому випадку Ірину мали лікувати, як лікують людей з підозрою на коронавірус.

Щодо оплати ліків пацієнткою Чемний не зміг відповісти.

"За нашими даними все реанімації лікарень, де лікують від коронавируса, забезпечені ліками, які входять в пакет лікування", - сказав заступник директора Департаменту охорони здоров'я області.

Саме в Надвірнянському районі зараз найбільше інфікованих COVID-19. Це гірський район, де велика частина жителів їздить на заробітки в Європу.

"Зараз вони стали повертатися і заражають односельчан", - говорить Чемний.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися тривожні дані про відсутність тестів для визначення коронавірусу на Прикарпатті.