RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Активісти закликали не передавати допомогу Україні через наближені до Ситника структури Шерембея та Шабуніна - ЗМІ

Громадські організації БО "Фонд "Громадський рух "Українці проти туберкульозу" і ГО "Міжнародна журналістська асоціація "Здоров'я без кордонів" закликали виключити главу ЦПК Шабуніна та раніше судимого Шерембея з керівних органів партнерства "Зупинимо туберкульоз. Україна" через звинувачення в розкраданні коштів для хворих і звертаються до міжнародних донорів з проханням припинити передавати через них гранти міжнародної допомоги, яка надається Україні.

Про це повідомляє УНІАН.

БО "Фонд "Громадський рух "Українці проти туберкульозу" і ГО "Міжнародна журналістська асоціація "Здоров'я без кордонів" звернулися з відкритим листом до національних і міжнародних структур, які займаються наданням міжнародної допомоги для лікування хворих на СНІД, туберкульоз та малярію. У листі йдеться, що на початку березня юрист президента США Рудольф Джуліані та народний депутат Андрій Деркач повідомили громадськості про факти розкрадання американської та іншої міжнародної допомоги сумою в 5,3 млрд доларів, яка надається Україні, в тому числі - на протидію туберкульозу та ВІЛ / СНІД.

"Було названо ім'я її керівника Дмитра Шерембея, згадувалися громадські організації "Центр протидії корупції" та персонально її голова Віталій Шабунін, громадська організація "Світло Надії" (Light of Hope) з Полтави та інші. Закликаємо міжнародне співтовариство прислухатися до цих сигналів і проявляти зваженість в прийнятті рішень про надання фінансової допомоги за участю організацій, про які і йшлося в згаданих матеріалах", - йдеться в заяві.

У сюжеті йдеться, що колишні члени Ради громадського контролю НАБУ, наближені до Артема Ситника Шерембей і Шабунін, використовували "Центр протидії корупції" для прикриття операцій з міжнародною технічною допомогою.

"Вважаємо, що представники Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ ("100% життя"), "Центру протидії корупції", громадської організації "Світло Надії" та інші афілійовані з ними організації не мають морального права, до отримання результатів розслідування і встановлення істини по вищевикладеним фактам, займати виборні посади в органах, подібних Партнерства заради миру "Зупинимо туберкульоз. Україна". Також ми вважаємо, що вказані організації не можуть бути основними реципієнтами грантів міжнародної допомоги, яка надається Україні. Ми не знаємо прикладів, щоб люди, які представляють організації, які підозрюють в розкраданні, нецільовому використанні коштів, займали високі посади", - заявляють активісти.

Віталія Шабуніна та раніше судимого Дмитра Шерембея звинувачують в розкраданні міжнародної допомоги Україні для хворих на ВІЛ / СНІД, туберкульоз та малярію. Зараз ці справи розслідує Національна поліція України.