RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Рити звідси і до обіду: в Україні дали сумний прогноз по боротьбі з безробіттям

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Єгор Киян впевнений, що для реальної боротьби з безробіттям недостатньо просто оголосити про створення якоїсь кількості робочих місць - важливо їх створити в ключових галузях економіки.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"Знаючи, як це зазвичай робиться нашим урядом, не виключено, що все зведеться до риття траншей, що називається, звідси і до обіду", - вважає експерт.

Разом з тим, за його словами, дана програма може в деякій мірі зняти соціальну напруженість в країні, викликану кризою і зростанням безробіття.

"Але 500 тисяч - це крапля в морі. Тим більше, якщо ці робочі місця будуть створені не в ключових сферах, а, так би мовити, на авось. Це не дасть бажаного результату", - сказав Киян, додавши, що для влади це, скоріше, є іміджевим проектом, і при цьому є ризик, що в реальності нічого в цьому напрямку зроблено не буде.

Детальніше про те, як насправді слід боротися зі зростанням безробіття, читайте в матеріалі "Апострофа": 500 тисяч робочих місць: чи врятує це Україну від кризи.