RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Безробітним українцям готують приємний сюрприз через карантин: як скористатися

Через карантин у зв'язку з епідемією коронавірусу в Україні деякі громадяни залишилися без роботи, тому в країні полегшили процедуру подачі документів до центрів зайнятості.

Про це повідомляють на сайті Державного центру зайнятості.

Тепер для подачі документів необхідно заповнити тільки дві заяви - про надання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю.

"Як і раніше заяви можна подати двома способами: по електронній пошті центру зайнятості, де вам зручно обслуговуватися, або через скриньку для кореспонденції безпосередньо в центрі зайнятості", - йдеться в повідомленні.

Заяви по електронній пошті

  • Заповніть заяви власноруч за зразком і сфотографуйте або відскануйте їх. Далі - надішліть на email центру зайнятості, де ви плануєте перебувати на обліку. Важливо! В темі листа вкажіть ваше прізвище, ім'я, по батькові.

Електронні скриньки центрів зайнятості тут

  • Якщо ж у вас є технічна можливість, завантажте заяви, роздрукуйте та заповніть їх. Підпишіть власноруч, відскануйте (або сфотографуйте) і надішліть на email центру зайнятості. Так само вкажіть в темі листа ваше прізвище, ім'я, по батькові.

Заяви через ящик для кореспонденції в центрі зайнятості

  • Якщо ж у вас є технічна можливість, завантажте заяви, роздрукуйте та заповніть їх вдома, складіть їх в конверт або з'єднайте в інший зручний спосіб, або:
  • заповніть заяви безпосередньо біля урни в центрі зайнятості. Тут слід пам'ятати, що для заповнення заяв вам знадобляться ваші паспортні дані, номер ідентифікаційного коду, дані про освіту та попередню трудову діяльність, тому візьміть документи з собою.

Чекайте повідомлення від центру зайнятості щодо прийнятого рішення. Протягом 10 днів після завершення карантину в центр зайнятості необхідно буде подати оригінали ваших документів.

Детальніше про падіння економіки через карантин в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Економіка на карантині: скільки втратить Україна через коронавірус.