RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українські бійці показали, як будуть давати відсіч ворогу на морі: фото і відео

Тактичні навчання за участю підрозділів Військово-Морських Сил України, морської авіації, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, морської піхоти та сил спеціальних операцій пройшли в акваторії Азовського моря.

Фото і відео з навчань опубліковані на сайті "АрміяInform".

Тренувальний похід, який тривав три доби, було здійснено на пошуково-рятувальному судні "Донбас".

"Основна мета виходу - відпрацювання спільних дій підрозділів, що входять до складу операції Об'єднаних сил, щодо захисту узбережжя від потенційної атаки ворога і проходу кораблів порушників. А також демонстрація присутності українського прапора в акваторії Азовського моря", - повідомив капітан "Донбасу" Олександр Григоревський.


Під час навчань було відпрацьовано управління військами різних відомств, злагодженість дій екіпажу і сумісності з іншими підрозділами під час відбиття збройної агресії з морського напрямку.

Крім того, українські військові тренувалися в боротьбі за живучість корабля, надавали першу допомогу пораненим і відпрацювали евакуацію потерпілого матроса вертольотом морської авіації ВМС України.

"За результатами навчань особовий склад пошуково-рятувального судна продемонстрував високий рівень професійної підготовки", - зазначив капітан Олександр Григоревський.

Під час походу моряки також провели традиційний ритуал "оморячування" новачків: ті, хто перший раз виходив у море, напилися морської води з плафона сигнальної лампи, щоб, за старим повір'ям, ніколи не довелося спробувати води в морі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські морські піхотинці провели навчання в акваторії Чорного моря на судні "Шостка".