RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Бойовики "привітали" бійців ЗСУ з наступаючим Великоднем: багато поранених

Напередодні свята Великодня, в суботу, 18 квітня, бойовики на Донбасі обстріляли позиції Об'єднаних сил. Троє українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-служба ВЗГ на своїй Facebook-сторінці.

На Луганському напрямку внаслідок вогню з озброєння бойової машини піхоти двоє українських військовослужбовців отримали осколкові поранення.

"Евакуаційною технікою постраждалих воїнів оперативно доставлено в військово-медичної установи, де їм надано належну медичну допомогу. Стан їх здоров'я - задовільний", - сказано в повідомленні.

В цей же день проти українських захисників населеного пункту Кримське російські окупанти застосували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Він також доставлений в госпіталь, його стан - середньої тяжкості.

"Цілеспрямоване порушення загарбниками режиму припинення вогню напередодні великого християнського свята ще раз підтверджує аморальну і бездуховну сутність російських окупантів", - зауважили в прес-службі ВЗГ.

За інформацією українських військових, такі дії російських окупантів без відповіді не залишилися. Військовослужбовці Збройних Сил України дали ворогові гідну відсіч. Втрати противника уточнюються.

Як повідомляв "Апостроф", один з бійців, які отримали поранення на військовому полігоні в Донецькій області під час вибуху міномета 14 квітня, перебуває в комі.

Раніше внаслідок обстрілів бойовиків двоє українських військових отримали поранення, один воїн - бойове ураження.