RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

На продовження карантину не розраховують: як українці збираються відпочивати на "травневі"

У той час, як карантин в Україні можуть продовжити до кінця травня, багато українців запланували відпочинок на травневі свята в Карпатах.

Коронавірус вбив в Європі понад 100 тис. осіб: як змінюється ситуація в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на КП в Україні.

Відзначається, що багато приватних будинків в Карпатах вже заброньовано, особливо економ-варіанти житла. Решту номерів люкс господарі готові здавати за ціною від 1000 до 1400 грн на добу.

"Поки розкидаємо людей по датах, щоб уникнути накладок, коли в один день хочуть приїхати три різні людини. З 1 по 4 травня у нас вже повністю розібрані бюджетні номери", - розповіли власники житла в селі Карпати Мукачівського району.

Турагенти прогнозують, що карантинні обмеження призведуть до розвитку внутрішнього туризму в Україні.

"Думаю, зараз наші курортні міста почнуть розвиватися. Люди поїдуть туди. Що ж стосується цінової політики, то попит народжує пропозицію. Якщо будуть високі пропозиції, а попиту не буде, то пропозиції можуть впасти в ціні. Всі ж розуміють - в цьому році люди не зможуть розкошувати і розкидатися грошима на відпочинок ", - зазначила керівник одного з турагентств Олена Глазунова.

Вона додала, що навіть якщо до початку літнього сезону країна все ще буде на карантині, є ймовірність, що на відпочинок українці будуть "просочуватися" усіма можливими способами.

Лікар-інфекціоніст Оксана Чемич розповіла "Апострофу", що карантин в Україні навряд чи скасують найближчим часом, а різних обмежувальних заходів, швидше за все, доведеться дотримуватися ще довго.