RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

В Україні збільшили розмір допомоги із безробіття: хто може розраховувати на виплати

Розмір мінімальної допомоги з безробіття на період карантину підвищено з 650 до 1000 гривень.

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (оновлюється)

Відповідна постанова правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття набула чинності в суботу, 18 квітня.

Згідно з цим документом мінімальний розмір допомоги з безробіття підвищено до 1000 гривень для:

- тих, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менш ныж 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи за негативних факторів (наприклад, прогул);

- молоді, яка закінчила або припинила навчання в середньому і вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і вимагає сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце;

- внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Постанова буде застосовуватися до всіх безробітних, які стали на облік з початку оголошення карантину, тобто з 12 березня, і буде діяти протягом 30 календарних днів після його закінчення.

Допомога буде автоматично перерахована з першого дня реєстрації в службі зайнятості. Виплата допомоги з безробіття теж призначається з першого дня реєстрації.

Як повідомляв "Апостроф", через карантин у зв'язку з епідемією коронавірусу в Україні деякі громадяни залишилися без роботи, тому в країні полегшили процедуру подачі документів до центрів зайнятості.