RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Поминальні дні-2020: на які дати перенесли і чи можна йти на кладовища

Поминальні дні у 2020 році в Україні перенесли через карантин, введений в зв'язку з пандемією коронавірусу.

Європа починає тестувати вакцину: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

"Апостроф" розповідає, які рішення прийняли в різних містах і областях.

Київська міська державна адміністрація заявила, що в поминальні дні, які зазвичай проходять на наступні вихідні після Великодня, кладовища будуть закриті через рекомендації Міністерства охорони здоров'я, але вшанувати пам'ять померлих можна буде 6 червня - в Троїцьку поминальну суботу.

Виняток становить обряд поховання за умови дотримання протиепідемічних заходів та присутності не більше 10 осіб, відстань між якими повинна становити не менше 1,5 м.

У Київській області доступ громадян до кладовищ буде обмежений в період з 20 квітня по 3 травня. У цей час туди не зможе їздити транспорт, за винятком вантажних автомобілів і спецтехніки, задіяних в обрядах поховання.

В Одеській області відвідування кладовищ обмежили з 21 квітня через зростання кількості заражених коронавірусом - до завершення карантинних заходів. Поминальні дні після Великодня і проведення заупокійних молитов перенесли на Троїцьку батьківську поминальну суботу.

У Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Вінницькій, Миколаївській та Сумській областях кладовища в поминальні дні після Великодня будуть закриті, гробки будуть 6 червня. Решту ж областей закликали також наслідувати їхній приклад.

Як повідомляв "Апостроф", карантин в Україні вирішили продовжити до 11 травня.