RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Сотні українців у розпал пандемії полетіли до Фінляндії і це ще не все: відео

У четвер, 23 квітня, близько двох сотень українців вилетіли чартерним рейсом авіакомпанії МАУ з київського аеропорту Бориспіль в Гельсінкі (Фінляндія), щоб брати участь в сезонних сільськогосподарських роботах.

Більшість країн ще чекає пік пандемії: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомили в сюжеті ТСН, опублікованому на відеохостингу Youtube.


Як сказано на Facebook-сторінці Посольства Фінляндії в Україні, напередодні відльоту, 22 квітня, були видані сезонні дозволу на роботу - очевидно, для пасажирів згаданого рейсу.

"Кордони Фінляндії закриті, але уряд вирішив дозволити деяким іноземним сезонним працівникам, зокрема, певним громадянам України в'їхати до Фінляндії", - сказано в повідомленні дипустанови.

Після прильоту до Фінляндії всі наші співвітчизники повинні будуть пройти двотижневий карантин. Списки осіб і спецрейси узгоджуються з МЗС України.

Це тільки перший чартерний рейс, який фінська влада організували на прохання своїх фермерів. У Фінляндії планують залучити близько тисячі працівників з України на сезонні роботи в сільському господарстві.

Як повідомляв "Апостроф", в Угорщині для гостьових працівників, які в'їжджають в країну, буде визначено обмеження за часом, протягом якого вони зможуть перетнути кордон