RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

28 червня

Всі новини

Доноси та репресії: як кримчани живуть в окупації в умовах карантину

Незважаючи на те, що офіційно в Криму немає тотального карантину, соціальна активність перебуває під строгим контролем. Найбільше контролюють тих, хто недавно побував за кордоном або на материковій частині України.

Більшість країн ще чекає пік пандемії: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Про сьогоднішні реалії на окупованому півострові розповідають місцеві жителі.

"В середині березня з чоловіком і дитиною виїхали до Києва у справах. Поверталися до Криму 28 березня, коли вже оголосили про загрозу епідемії. На "кордоні" (адміністративний кордон АРК і Херсонській області, - "Апостроф") російські прикордонники детально розпитували, куди ми їздили, чи не виїжджали з території України будь-куди. Потім вручили нам постанову, в якій було написано, що ми на підставі російського закону про санітарну охорону повинні на два тижні самоізолюватись. Поки ми сиділи вдома, до нас кілька разів приходили з міської адміністрації, Росспоживнагляду і дитячої поліклініки. Детально цікавилися, як ми почуваємося, і чи немає якихось симптомів ", - розповіла мешканка Бахчисарая Євгенія.

Інша кримчанка повідомила, що серед місцевих жителів в ходу доноси один на одного.

"Минулого тижня сусідка (така ж пенсіонерка, як і я) вийшла з дому у якихось термінових справах. Хтось з місцевих це побачив і "настукав". Через 20 хвилин до її будинку під'їхав наряд поліції. Видзвонили її по телефону , змусили повернутися. На місці виписали штраф за "незаконний" вихід з дому", - розповіла мешканка сімферопольського мікрорайону "Біле" Галина Іванівна.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофу": Коронавірус в Криму: росіянам тут не раді.