RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Пийте воду і телефонуйте лікарю: медик розповіла, як поводитися при симптомах коронавірусу

Медик розповіла, як діяти в разі появи симптомів застуди в умовах пандемії коронавірусу.

Ослаблення карантину і загроза для нових регіонів: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє 057.ua.

Сімейний доктор підкреслила, що навіть при звичайних симптомах застуди необхідно звернутися до медиків.

"У будь-якому випадку, є кашель - немає, при будь-яких симптомах телефонуйте лікарю. А він вже вирішить, що робити", - радить медик.

Крім того вона порекомендувала завжди мати в домашній аптечці парацетамол.

"100% необхідно мати кілька пачок парацетамолу. До речі, не збільшуйте дозу, вище максимальної. А для дорослої людини це 1500 мг! Далі, Ібупрофен, (хоча його ефективність над коронавірусом, в точності, поки не доведена). Бажано, мати пульсоксиметр (прилад для вимірювання ступеня насичення крові киснем і частоти серцевих скорочень, - Апостроф), щоб швидко виявити проблему, якщо що. Зрозуміло, спирт, перекис, йод ", - сказала сімейний лікар.

Разом з тим вона підкреслила небезпеку самолікування і ще раз закликала при будь-яких простудних симптомах звертатися до лікарні.

"Не приймайте будь-які лікарські засоби самостійно. І пийте більше води. Ефективність води набагато більша, ніж ви собі можете уявити", - резюмувала медик.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за станом на ранок суботи, 25 квітня, кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом досягла 8 125 осіб.