RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Росії головний військовий храм прикрашають мозаїкою з Путіним, Сталіним і кримнашистамі: фото

У Росії вирішили розмістити мозаїку з президентом Володимиром Путіним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, а також фреску з зображенням Йосипа Сталіна на території головного храму Збройних сил, це буде називатися "Безкровне возз'єднання Криму" і "Парад Перемоги".

Про це повідомляє МБХ медіа.

"Сюжети в західній частині храму, наприклад, будуть присвячені в основному перемогам російської зброї і явищ, які при цьому були. Ми показуємо в цьому зрізі історію, пов'язану з нашими військовими подіями, пов'язану в тому числі з кровопролиттям воїнів, які зверталися до святих, Божої Матері, Спасителя. Частина буде представлена в самому храмі, де це доречно. Будуть представлені в західній частині храму, не в вівтарі, а там, де це ближче до народу", - сказав член Патріаршої ради з культури, протоієрей Леонід Калінін.

Коментуючи мозаїку про приєднання Криму, він зазначив, що зображується "не Путін, не Шойгу окремо, а ті люди, які мають відношення до цього".

Говорячи про мозаїку зі Сталіним, протоієрей зазначив, що на будь-якій історичній фотографії Параду Перемоги можна побачити величезну кількість портретів різних історичних діячів того часу, і членів сталінського політбюро, і самого Сталіна.

"Він зображений там на підставі історичної фотографії, далеко, просто у вигляді плаката, який один з бійців Червоної армії просто тримав в руках. Це не є ніяким ідеологічним демаршем, це є просто точним відтворенням того, що було під час Параду Перемоги. Ми вважаємо , що історію не можна спотворювати, виривати з неї сторінки", - сказав Калінін.

У Кремлі заявляють, що не знають про плани розмістити в головному храмі Міноборони мозаїки із зображенням Путіна.

"Я просто не знайомий з планами і ескізами внутрішнього оздоблення храму", - заявив прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

На одній з них зображені Володимир Путін, міністр оборони Сергій Шойгу, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко і спікер Держдуми В'ячеслав Володін.

На іншій мозаїці зображено парад Перемоги 1945 року, на якому люди тримають портрет Сталіна. Ще на одному фрагменті зображені кілька жінок з написом: "Крим наш"

Раніше "Апостроф" повідомляв, що фотографія діда президента України Володимира Зеленського - молодшого лейтенанта Семена Зеленського з'явиться поруч з фотографією батька президента Росії Володимира Путіна, яку розмістили на сайті проекту Міноборони РФ "Дорога пам'яті".