RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Квитки по 0,99 євро: як в Україні будуть запускати авіаперельоти і чого не хочуть лоукостери

Український уряд придумав схему авіаперевезень в умовах коронавірусу, коли відкриються польоти, але лоукостери не підтримують їх ідею.

Справжня "битва" ще попереду: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Світові лідери авіаперевезень не згодні з планом влади України, повідомляє "Апостроф".

Ідея українського уряду полягає в тому, щоб залишати в літаку середні сидіння порожніми. Однак авіакомпанії негативно відгукуються про таке можливе нововведення.

Наприклад, лоукостер Ryanair не вважає за доцільне залишати третину сидінь літака порожніми для збільшення соціальної відстані між пасажирами. За словами гендиректора компанії Майкла О'Лірі, такі заходи не є ефективними, оскільки не забезпечують рекомендованої ВООЗ відстані у два метри між людьми.

"Як тільки ми почнемо літати, у нас звичайно будуть нові розпродажі. Квитки по 9,99; 4,99; 1,99 євро або навіть 0,99 центів - нам фактично байдуже - наша мета в короткостроковій перспективі не заробити гроші, а повернути своїх пілотів і бортпровідників до роботи, а літаки в повітря", - зазначив він.

До слова, проблема для українців абсолютно в іншому: летіти відпочивати буде особливо нікуди. Зокрема, Європа і її основні туристичні центри залишаться закритими до середини літа. В ЄС планують знімати обмеження для туризму поетапно: спочатку дозволити подорожі всередині Шенгену, а тільки потім - відновити допуск іноземців.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Двері закриваються: коли громадський транспорт в Україні знову поїде.