RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Які тварини можуть заразитися коронавірусом: вчені зробили цікаву заяву

Вчені порівняли можливість зараження коронавірусом COVID-19 у різних домашніх тварин: котам, собакам, курчатам і свиням в лабораторних умовах вводили збудник через ніс.

Справжня "битва" ще попереду: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це "Апострофу" розповіла співробітник Інституту зоології Наталія Атамась.

Серед тварин, які брали участь у випробуваннях вчених, були тхори, качки, собаки, коти, свині і курчата. З'ясувалося, що курчата, свині і качки не здатні заразитися таким чином, кішки можуть заразитися, а собаки - дуже рідко. Найбільш уразливими виявилися тхори, у яких чітко почали виявлятися симптоми хвороби. Також в деяких випадках у кішок було зафіксовано випадки взаємного зараження.

Проте наголошується, що лабораторні дослідження проводилися на дуже малих вибірках: в них брало участь всього сім котів, а собак - тільки п'ять. Крім дослідів в лабораторії, відомо принаймні про два випадки зараження собак від свого господаря в Китаї, три випадки захворювання котів і один випадок в зоопарку в США, де від наглядачів заразилися тигр і лев.

Детальніше про вплив вірусу на тварин читайте в матеріалі "Апострофа": Що робити власникам домашніх тварин під час пандемії коронавірусу: головні рекомендації.