RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Одесі провели обшуки у банди адептів Новоросії: фото

Служба безпеки України припинила спробу проросійського руху "Куликове поле" організувати провокації в Одесі, силовики провели обшуки у членів банди.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

2 травня, на річницю трагічних подій 2014 року, проросійська організація в Одесі мала агітувати жителів створити так звану "республіку Новоросія". Вони хотіли це зробити з допомогу друкованих антидержавних листівок.

Силовики запобігли спробі зловмисників дискредитувати Україну. Спецслужби провели обшуки в активістів проросійського руху. У них вдома знайшли продукцію, що містить відверту антиукраїнську пропаганду сепаратистського характеру. Співробітники СБУ вилучили листівки з поділом України на фейкові "республіку Новоросія" і "бандерівську Україну", наклейки з написами "Одеса російське місто" і "Одеса - Новоросія", символіку з пропагандою тоталітарного режиму, друковані видання, так звану газету "Новоросія" та іншу заборонену законодавством продукцію.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 109, ч. 1 ст. 14 і ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії. За їх результатами будуть прийматися відповідні процесуальні рішення.

Як повідомляв "Апостроф", колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін передбачає дестабілізацію на півдні України, яка потрібна президенту Росії Володимиру Путіну, щоб взяти під контроль Одесу, Миколаїв, Херсон і Запоріжжя.