RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Скандал через доплати українським лікарям: міністр назвав винних

Проблеми з доплатами українським лікарям виникають з вини місцевих органів влади.

Новий удар по Британії та "псевдовибори" в Польщі: як коронавірус змінює світ (оновлюється)

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає "Цензор.нет".

"Всі кошти, які були обіцяні медичним установам на доплати медикам в розмірі 300%, були перераховані в регіони. Проблеми з виплатами виникають з вини або місцевих органів влади, або головних лікарів лікарень", - сказав він.

За словами міністра, після збору інформації в розрізі кожної медустанови, була встановлена кількість медпрацівників, які працювали з хворими коронавірусом. Після цього були перераховані кошти для здійснення виплат цим медпрацівникам в розмірі 300% від їх зарплати.

Регіонам поставили задачу виплатити ці кошти. Але, за словами міністра, МОЗ зараз отримує сигнали, що виплати не було здійснено в повному обсязі.

"З вини або місцевих органів влади, або головних лікарів лікарень почалися маніпуляції з виплатами. Це неприпустимі речі, і я ще раз підкреслюю, що всі виплати мають здійснюватися в повному обсязі", - сказав він.

Степанов додав, що главам обласних державних адміністрацій направлено листи з вимогою відзвітувати в розрізі кожної медустанови про те, які суми було виплачено медпрацівникам, що працюють з хворими коронавірусом.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міністерстві охорони здоров'я обіцяли, що вже за березень медпрацівники України, зайняті лікуванням пацієнтів з лабораторно підтвердженими випадками COVID-19, отримають доплату у розмірі трьох посадових окладів.