Глава Росспоживнагляду Анна Попова заявила, що коронавірус може поширюватися як повітряно-краплинним, так і контактним шляхом. При цьому абсолютно виключити можливість передачі COVID-19 з їжею і водою не можна.
Новий удар по Британії і "псевдовибори" в Польщі: як коронавірус змінює світ (оновлюється)
Про це вона повідомила в інтерв'ю для документального фільму "Небезпечний вірус 4" на телеканалі "Росія 1".
За її словами, здатність вірусу передаватися з продуктами харчування або з водою - питання відкрите, проте абсолютно виключити цей шлях на сьогоднішній день медики не беруться.
Попова нагадала про необхідність протирати гаджети і обробляти поверхні, щоб вірус не зміг потрапити в організм через руки. Глава Росспоживнагляду також зазначила, що, згідно з проведеними дослідженнями, вірус може зберігатися на предметах до 72 годин.
"У домашніх умовах позбутися вірусу можна, використовуючи щось гаряче ... можна прасуванням - це давно відомий спосіб, позбавитися будь-якого вірусу", - заявила вона.
Як повідомляв "Апостроф", за даними італійської асоціації медицини навколишнього середовища (SIMA), сліди РНК SARS-Cov-2 були виявлені в найдрібніших частинках атмосфери.