RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Коли запрацює метро у Харкові: влада назвала дату

Влада Харкова планує відновити роботу метро з 12 травня.

Про це повідомив мер міста Геннадій Кернес у коментарі виданню Strana.ua.

"12 травня ми хочемо запускати метро в Харкові. У жодній країні світу не закрили метро. Навіть в Італії та Іспанії працювало метро. В Кабміні цього не розуміють. Вони вважають, що це розсадник коронавірусу. Але це не так, тому що в підземці працюють потужні витяжки", - сказав він.

За словами чиновника, у вагони метро пускатимуть обмежену кількість людей, щоб не було натовпу.

"Це зручний вид транспорту та найдоступніший. Метро має їздити. У всьому іншому будемо синхронізуватися з наказами уряду", - заявив Кернес.

Кернес поскаржився, що не може додзвонитися прем'єр-міністру Денису Шмигалю. Той нібито не відповідає на дзвінки мера.

"Я не можу до нього додзвонитися. Уже тиждень. Трубку не бере. Тому розповім вам. Я хочу добитися, щоб з нами по-серйозному поговорили по темі пасажирських перевезень. Мене дуже хвилює Харківське метро. Якщо Кабмін не дозволить запустити метро зараз і не компенсує нам збитки від замороженого метрополітену, то треба, щоб люди знали, хто в цьому винен. А винен Шмигаль. Збитки - сотні мільйонів. Це величезний інфраструктурний об'єкт, який не можна зупиняти, поїзди повинні їздити, інакше вони простоюють та іржавіють", - сказав Кернес .

На засіданні 4 травня Кабмін ухвалив рішення про продовження карантину в Україні до 22 травня.

Детальніше про те, коли може бути відновлено роботу метро, читайте в матеріалі "Апострофа": "Коли поїде метро: джерела у владі назвали дві дати".