RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

20 тис. зарплати і повний соцпакет: що пропонують українським заробітчанам у Польщі

Українським заробітчанам у Польщі, незважаючи на пандемію коронавірусу і введений через неї карантин, пропонують непогані умови роботи - видачу робочих віз вже відновили.

Про це повідомляє ТСН.

Середня зарплата в країні для заробітчан становить 3 тис. злотих (19 350 грн). Українцям пропонують робочі зміни по 8-12 годин на день, вимог по кваліфікації або знанню мови не висувають, обіцяють повний соцпакет.

За годину роботи можна заробити 13-14 польських злотих (83,85 - 90,3 грн) і більше, але за умови, що вам ще не виповнилося 26 років (працівники молодше 26 років можуть отримувати більше). Також договорами може бути передбачено ставку, а не погодинну оплату - це приблизно 2 200 злотих і більше (14 тис. грн відповідно).

Агентства з працевлаштування пропонують українцям оформити запрошення від роботодавця на 180 днів, медичний страховий поліс і анкету польською мовою для Пункту прийому візових анкет (ППВА) в середньому за 2 300 гривень. Заплатити в консульстві за візовий збір доведеться окремо. Працевлаштувати кожного клієнта обіцяють на 100%.

Відзначається, що на оформлення документів у середньому потрібно 2-3 тижні. Автобуси, якими заробітчан доставляють до Польщі, як правило, організовує компанія, яка займається працевлаштуванням, або ж сам роботодавець.

Читайте також матеріал "Апострофа": Врятувати українців: як коронавірус змінює долі заробітчан.