RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

"Червоноармійці", дебошири і фанати Путіна: як відзначають 9 травня в Одесі, фото і відео

У суботу, 9 травня, в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Алею слави в Одесі прийшли сотні жителів міста, щоб покласти квіти до пам'ятника Невідомому матросу. Не всі громадяни дотримувалися правил карантину, проросійські активісти вели себе агресивно.

Фото і відео з місця опублікувало місцеве видання "Думська".

На Алеї слави співробітники поліції утворили коридор, по якому проходили жителі міста з квітами. Деякі з них тримали в руках фотографії загиблих на війні родичів, як це прийнято на традиційній в Росії акції "Безсмертний полк".


Багато жителів міста прийшли на урочистий захід з дітьми. Всім учасникам потрібно було пройти через металодетектор, встановлений поліцією.

Проросійські активісти вели себе агресивно. На прилеглих вулицях збиралися люди, одягнені в форму червоноармійців. Якась бабуся істерично закликала "ввічливих людей". Іноді виникали конфлікти на рівні словесної перепалки. Одного чоловіка поліцейським затримати за вчинення опору.



Протиепідемічного режиму практично не дотримувалися.

Зухвало вели себе так звані "куликовці" - проросійськи і прорадянськи налаштовані громадяни. Поклавши квіти до пам'ятника Невідомому матросу, вони не розходилися, незважаючи на вимоги поліції. Поліцейські попереджали про необхідність дотримуватися правил карантину, але присутні їх ігнорували.

На прохання поліцейського надіти маску хтось із учасників послався на те, що мер міста Геннадій Труханов скасував карантин.

Як повідомляв "Апостроф", В суботу, 9 травня, в Мінську пройшов військовий парад, присвячений 75-річчю Перемоги над нацизмом, незважаючи на ризик зараження коронавірусів під час пандемії.