RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Виніс дві жмені золотих прикрас": ЗМІ розповіли про злочини посібника Шабуніна

Один із засновників "Центру протидії корупції" та колишній член Ради громадського контролю НАБУ тричі судимий Дмитро Шерембей перший термін відсидів за крадіжку. За його словами, він вкрав з квартири потерпілого "дві жмені золотих прикрас".

Про це пише "Страна" в статті "В антикорупціонери - після трьох ходок. Як активіст Шерембей став фігурантом кримінальних справ, "освоюючи" західні гранти на мільйони доларів". Всі кримінальні терміни Дмитра Шерембея були пов'язані з квартирними крадіжками. Будучи наркоманом, він здійснював квартирні крадіжки, причому у великих розмірах, і за це був тричі засуджений.

Народний депутат Олексій Гончаренко у своєму відеоблозі "Антикорупціонер, що тричі сидів, тепер кришує Ситника" розповів про подробиці справ і персони Дмитра Шерембея, співзасновника "Центру протидії корупції".

"Це авторитетна людина, три "ходки" - ти ба! Сумарно більше 8 років відсидів на "зоні". Судимий за квартирні крадіжки чоловік, колишній наркоман. Тепер - грантоман, я так розумію. Він у нас один з "борців з корупцією", творець "Центру протидії корупції" разом з Шабуніним. Цікаво, чи знають грантодавці, що частина грантів, які вони виділяють, може потрапити в злодійський "общак"? Шерембей тепер займається прибутковим і поважним заняттям", - повідомляє Гончаренко.

Інформацію Дмитро Шерембей сам підтвердив в інтерв'ю журналу "Новое время", розповівши подробиці про вкрадене у потерпілого.

"Дві жмені золотих прикрас. Його не було вдома, ми просто зайшли, взяли і пішли. Він потім слідчому все в деталях описав - там було 16 листів прикрас. До 16 років я вийшов, але вже через три місяці знову сів у в'язницю. Другий раз вийшов в двадцять. Це була колонія посиленого режиму. Там сиділи, наприклад, за вбивство. Третій термін - це сукупність неймовірної кількості страшних помилок", - говорив Шерембей.

Журналіст Володимир Бойко в Facebook уточнив цю інформацію. За його словами, майбутнього активіста - "антикорупціонера" через півроку після звільнення з першої судимості, Шерембей був повторно засуджений за той же злочин на 4 роки позбавлення волі з конфіскацією майна, а через рік після звільнення був знову засуджений на 4,5 року з конфіскацією.

Під час виборів до складу Ради громадського контролю при НАБУ в 2015 році і Дмитро Шерембей, і Віталій Шабунін вказали недостовірні відомості у поданих документах. Віталій Шабунін не задекларував земельну ділянку, придбану ним в 2014 році, а Дмитро Шерембей приховав в автобіографії, поданій на конкурс, факти наявності вироків за кримінальні злочини, а також місця роботи під час відбування покарання в колонії.