RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Розмір збитків різко "злетів": у справі Гладковського стався новий поворот

Колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) Олегу Гладковському, якого підозрюють у зловживаннях з оборонним замовленням у 2017 році, майже на 7 мільйонів гривень збільшено суму інкримінованих збитків.

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

"Прокурорами САП і детективами НАБУ повідомлено про зміну підозри колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони України у справі про зловживання з оборонним замовленням у 2017 році - збільшено сума інкримінованих збитків з 10,62 млн гривень до понад 17,44 млн гривень", - сказано в повідомленні.

У прес-службі САП нагадали, що колишній чиновник використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою одержання неправомірної вигоди комерційною структурою, з якою прямо і побічно пов'язаний Олег Гладковський і його близькі родичі.

Після проведення економічної експертизи було встановлено, що розмір збитків, нанесений його діями, становить 17,44 млн гривень, а не 10,62 млн гривень, як вважалося раніше.

Нагадаємо, що 18 жовтня 2019 року Олегу Гладковському було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ст.366-1 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні 2019 роки за колишнього першого заступника секретаря РНБО і фігуранта скандалу з поставками військової техніки Олега Свинарчука-Гладковського внесли заставу, після чого він вийшов на свободу.