RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Ректора вишу в Харкові зловили на "благодійному" хабарі: фото

У Харкові правоохоронці затримали ректора та одного з проректорів місцевого університету за отримання 300 тисяч гривень від приватного підприємця.

Про це повідомляє Управління комунікації Національної поліції України.

Ректор та проректор одного з харківських вишів вимагали від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 300 тисяч гривень за надання згоди на оренду приміщень університету. Посадовці вимагали перерахувати вказану суму на рахунок підконтрольного їм благодійного фонду.

Правоохоронці провели обшук в приміщенні університету. Та встановили, що квитанцію про перерахування грошових коштів на рахунок благодійного фонду від приватного підприємця отримав особисто ректор.

Ректора та проректора затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань затримали на хабарі начальника Одеської митниці Михайла Грибанова, якого було призначено на цю посаду в лютому.

Як раніше повідомляв "Апостроф", серед призначених на топ-посади в нову митницю виявилося багато чиновників, яких підозрюють в корупції, їх декларації, як правило, не відповідають рівню їхнього життя.