RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Гине врожай, люди нажахані: з'явилася детальна розповідь про водну катастрофу в Криму

Всупереч заявам окупаційної влади про те, що Крим може обійтися без дніпровської води, жителі півострова відчувають великі труднощі із забезпеченням водою.

Про це розповіли "Апострофу" жителі різних регіонів окупованого Криму.

Ще влітку минулого року "спікер" окупаційного "парламенту" республіки Володимир Константинов заявив, що вода з України півострову не потрібна, тим більше, що вона, за його словами, чимось забруднена. У Криму багато хто досі пам'ятає цю дурнувату заяву.

"У нас від таких слів охреніли навіть найбезнадійніші російські патріоти. Воду з-під крана не п'ємо - тільки покупну. Рис, дині, кавуни і ягоди в колишніх обсягах вирощувати не можемо. Молочна худоба йде під ніж. Може, Константинову дніпровська вода не потрібна. Всім іншим - потрібна ", - стверджує мешканка смт Первомайське Галина Панасівна.

У порівнянні з регіонами на півночі і сході півострова, обстановка в Первомайському районі, розташованому в самому центрі Криму, залишається відносно стабільною. Місцеві жителі для покриття побутових потреб використовують воду з грунтових свердловин.

Гірша ситуація в сільському господарстві. Полив полів в Первомайському, а також в Джанкойському і Красногвардійському районах, тримається виключно на природних опадах.

"Дощі, які недавно пройшли, частково врятували ярі посіви пшениці і ячменю. З озимими - все гірше. Безсніжна зима і сухі вітри ранньою весною призвели до того, що озимі зійшли лише сантиметрів на 15-20 і викинули колос. Якщо ми влітку з гектара зберемо 20-22 центнерів, вже буде добре, хоча спочатку настрій був на 27-30 центнерів", - розповів "Апострофу" фермер з Красногвардійського району Дмитро В.

Детальніше про ситуацію із забезпеченням водою в Криму і як окупаційні "влади" намагаються вирішити проблему читайте в матеріалі "Апострофа": Води немає, але ви тримайтеся: посуха в Криму перетворюється на реальну загрозу для окупантів.