RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Гіві і Моторола на черзі: як в соцмережах відреагували на інтерв'ю Гордона з Гіркіним

Журналіст Дмитро Гордон взяв інтерв'ю у колишнього лідера бойовиків так званої ДНР і активного учасника окупації Криму Ігоря Гіркіна-Стрєлкова.

Відео інтерв'ю з'явилося на Youtube-каналі Гордона.

В ході розмови Гіркін розповів про те, як відбувалася окупація Криму, про війну на Донбасі, про збитий бойовиками Boeing MH17, про президента РФ Володимира Путіна, його колишнього помічника Владислава Суркова і суді в Гаазі. В тому числі, екс-ватажок бойовиків зізнався, що проукраїнських активістів Юрія Дяковського і Юрія Поправку вбили в Слов'янську за його наказом

"Я хочу, щоб люди в усьому світі подивилися це інтерв'ю і побачили, як путінська Росія, поставивши перед собою мету захопити частину України, прийшла до нас з вогнем і мечем. Ігор Гіркін - безумовно, історична постать, і його відповіді на мої запитання - це не просто свідчення, це історія. Це інтерв'ю - вирок Путіну і російської владної верхівки, які вчинили агресію проти моєї країни", - так висловився сам Гордон про інтерв'ю з екс-лідером бойовиків.

У той же час, багато хто в Україні вкрай негативно сприйняли появу Гіркіна в інформаційному просторі. Деякі навіть назвали інтерв'ю з ним - пропагандою і зрадою національних інтересів. Деякі закликали зібратися з метою протесту біля офісу Гордона.

В СБУ заявили, що "вивчать ситуацію" навколо інтерв'ю з Гіркіним.

Як раніше повідомляв "Апостроф", колишній ватажок бойовиків так званої ДНР Ігор "Стрільців" Гиркин зізнався у використанні мирного населення Донбасу в якості "живого щита" , а також в розстрілах громадян України.