RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Допомагали спецслужби: Гордон зробив несподівану заяву про інтерв'ю з ворогом України, відео

Матеріали інтерв'ю з колишнім ватажком ДНР Ігорем Гіркіним може бути використано як доказ в Гаазькому суді у справі про анексію Криму і розв'язування війни на Донбасі.

Про це заявив журналіст Дмитро Гордон у своєму зверненні, яке він опублікував на каналі в YouTube.

"Флешки з матеріалами цих інтерв'ю знаходяться в Гаазі. Показання колишнього прокурора окупованого Криму Наталії Поклонської (інтерв'ю з нею Гордон взяв трохи раніше, - "Апостроф") і Ігоря Гіркіна стануть одними з основних свідоцтв у справі про анексію Криму і розв'язуванні кривавої бійні на Донбасі", - пояснив він.

Він також зробив акцент на тому, що інтерв'ю і з Поклонською, і з Гіркіним були зроблені у співпраці з українськими спецслужбами.

Відзначимо, що інтерв'ю з Гіркіним, що взяв Гордон, викликало неоднозначну реакцію в мережі. Відомий ведучий і волонтер Сергій Притула запропонував журналісту в зв'язку з цим взяти інтерв'ю у ватажків донецьких бойовиків Гіві і Мотороли.

Як раніше повідомляв "Апостроф", колишній ватажок бойовиків так званої ДНР Ігор "Стрєлков" Гіркін зізнався у використанні мирного населення Донбасу в якості "живого щита" , а також в розстрілах громадян України.