RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Учасник АТО підняв скандал після платного лікування від коронавируса: всі деталі незвичайної історії

Жителю міста Кропивницького Анатолію Компанійцю, який за свої гроші лікувався від коронавірусу в Центральній міській лікарні, повернули витрачені кошти.

Про це повідомляє "Суспільне".

За словами пацієнта, гроші йому привіз керівник Центральної міської лікарні Олександр Артюх, в якій він лікувався з 1 по 22 квітня.

Всього на лікування Анатолій Компанієць витратив 26 тисяч 580 гривень. Тільки за один день на ліки пішло майже 2400 гривень.

"Я отримував списки, купував. Як потрапив в реанімацію, було змінено лікування, і тільки завдяки лікарям я зміг вийти з цієї ситуації живим. Державний протокол не відповідає тому, що потрібно для лікування", - розповідав пацієнт.

У пацієнта збереглися копії чеків і він був готовий через суд вимагати відшкодування витрачених коштів. Але врешті-решт гроші йому повернули без судових розглядів.

Як пояснила заступник міського голови Кропивницького Наталя Дзюба, гроші для компенсації витрачених паціентом коштів були виділені з фонду лікарні.

За словами Анатолія Компанійця, який працює в обласному центрі допомоги учасникам антитерористичної операції і переселенцям, отримані гроші він віддав двом пораненим бійцям Кропивницького 3-го полку військ спецпризначення.

Як повідомляв "Апостроф", в Харкові інфіковані коронавірусом змушені самі купувати дорогі препарати для лікування, хоча медична допомога при COVID-19 в Україні повинна бути безкоштовною.