RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

В одному з українських міст забили тривогу після ослаблення карантину

У Вінницькій області після ослаблення карантину почала зростати динаміка захворюваності на коронавірус, показник інцидентності виріс з 9 до 11 одиниць.

Про це повідомляє сайт Вінницької міської ради.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш, на момент введення адаптивного карантину (21 травня), показник інцидентності по місту був 26 а по області - 9. І це дозволило Кабінету Міністрів включити Вінницький регіон в число тих, де може бути застосований адаптивний карантин.

"Станом на неділю, ми бачимо, що в місті збільшується кількість нових випадків. І якщо така динаміка буде продовжуватися, то ми перейдемо за "червону межу" показника інцидентності. На сьогодні він уже 11. Тобто, за три дні ми набрали аж дві одиниці ", - зазначив Олександр Шиш.

Станом на 25 травня, у Вінниці лабораторно підтверджено вже 514 випадків інфікування COVID-19.

Відзначимо, інцидентність - це загальна кількість нових випадків COVID-19 по останні 7 днів на 100 тис. населення. Її показник повинен становити менше 12 осіб на 100 тисяч населення.

Чиновник додав, що у Вінниці одні з найнижчих показників по летальності від коронавірусної інфекції. За кількістю тих, хто одужав, вінницький регіон - має одні з кращих показників по Україні.

"Разом з тим, місто продовжує демонструвати стрімке зростання кількості нових випадків захворювання. Через два тижні після травневих свят кількість тих, хто хворіє стрімко починає переважати над чисельністю тих, хто одужав", - констатував Шиш.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 червня в Києві планують почати новий етап ослаблення карантину.