RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Під Києвом провели акцію біля будинку депутата, який образив ветеранів АТО: фото і відео

У Козині під Києвом триває скандал навколо місцевого депутата Обухівської РДА від партії Олега Ляшка Володимира Тимченка. Він публічно образив ветеранів АТО, які були обурені його виступами перед місцевими жителями з гаслами на кшталт "Козин для Козинцев".

Учасники громадського об'єднання "Всеукраїнський рух ветеранів та волонтерів АТО" почали 4 червня безстрокову акцію, передає ASPI news .

До будинку Тимченко ветерани та волонтери прийшли з фаєрами і димовими шашками.

У чому звинувачують, і чого вимагають від Володимира Тимченка у вигляді пояснень:

  • заклики до створення незрозумілих "фейковий республік", незрозумілих "земляцтв" і "козацтва", адже існує місцева громада жителів Козина;
  • депутатські маніпуляції на темі єдності держави заради своєї політичної кар'єри (наближається час місцевих виборів);
  • політичний самопіар, провокації і підбурювання на бунти по розколу України;
  • приниження учасників бойових дій-інвалідів, заборона їм займатися спортом, де вони хочуть, і як вони хочуть.

"Наша акція стала реакцією на погрози та образи у бік АТОвців від депутата Тимченка і жителів Козина, які підпали під його вплив, на лавину лайливих висловлювань. Це - результат дій місцевої селищної еліти і депутата від партії Ляшка особисто. Їхній недолугий політичний піар і "гешефт" на запланованій у майбутньому крадіжці землі заказника "Козинський" вилилися в таку акцію протесту, бо обурили й нас, й жителів Козина.

Депутат-ляшковець Володимир Костянтинович Тимченко, маючи за мету "вбити двох зайців" - пройти місцеві вибори і заробити на землях заказнику "Козинський", "роздерибанивши" її між своїми - обзавівся підтримкою місцевої еліти і почав сіяти сепаратистські настрої та негативне ставлення до героїв АТО. Що нас найбільше роздратувало – Тимченко образив нашого побратима - безногого воїна-інваліда АТО Олександра Кікіна.

Наша "отвєточка" не змусила чекати - герої війни прийшли до депутата під будинок, щоб він не просто відповів нам, дивлячись в очі, за образи учасників бойових дій, але щоб запобігти передвиборчим політичним провокаціям Тимченка, який підбурює до зміни конституційного устрою України (створення фейкового "козацтва" під Києвом), організовує провокації та бунти на підгрунті розколу України.

Чиє завдання він виконує? Чи не за російські гроші він це робить? Чи має до цього відношення лідер його партії (Олег Ляшко - Ред.). До речі, наступного тижня ми з цими же питаннями прийдемо й до самого Олега Ляшка, який теж мешкає у Козині", - Пояну ветерани та волонтери журналістам.

Учасники акції вважають, що в діях депутата від партії Олега Ляшка проглядається російський сценарій, який використовувався і в Криму, і в Донецьку та Луганську, який націлений саме посварити, розколоти українське суспільство. Ветерани обов'язково звернуться до СБУ щодо розслідування, за чиї гроші організовуються провокації під керівництвом Тимченка.

Настрої у героїв війни радикальні, на думку активістів, депутат Тимченко ображає бійців і сам жодного разу "пороху не нюхав", тому повинен поїхати і відслужити в АТО саме на "нулі", а не відсиджуватися під "теплим крилом" місцевої еліти.

Акція пройшла під гаслами: "Україна — єдина країна! Єдина земля!", "Ні політичним провокаціям!" Під час акції учасники бойових дій продемонстрували депутату настрій щодо людей з сепаратистськими настроями.