RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Міжнародний день друзів: історія свята і головні традиції

У вівторок, 9 червня, відзначають Міжнародний день друзів. Це свято проходить на неофіційному рівні, однак це зовсім не применшує його значення. Мета свята - нагадати людям про важливість людської дружби.

"Апостроф" розповідає про історію та традиції свята, а також пропонує привітати своїх друзів красивими і душевними привітаннями.

Історія свята

Є кілька версій того, як з'явилося це свято. Звичайно, можна було б спробувати прив'язати його до серіалу "Друзі", про який ми відразу згадали, але проблема в тому, що ні дата першої серії (22 вересня 1994 роки), ні дата останньої (6 травня 2004 роки) з днем святкування не збігаються.

За однією з версій, все почалося в 1935 році в Сполучених Штатах Америки. Тоді парламент США вирішив, що відзначати Національний день дружби кожної першої неділі серпня - чудова ідея. Правда, з часом назва свята змінилося і в календарі з'явився Міжнародний день друзів.

Згідно з іншою версією, День друзів - неофіційне свято, яке виникло само собою, коли міжнародна спільнота вирішила, що потрібно хоча б раз на рік повністю віддавати себе друзям.

Традиції свята

Це свято - чудовий привід влаштувати посиденьки з друзями, згадати цікаві моменти з життя, посміятися над кумедними випадками і посумувати над сумними. Також прийнято влаштовувати зустрічі з друзями, дзвонити і слати привітання своїм приятелям в соціальних мережах.

Привітання з Міжнародним днем друзів

"Вітаю з Днем друзів. Бажаю кожному в житті знайти, такого друга, який і вдень, і вночі примчить на допомогу. Підтримає вас у всіх починаннях, відрадить від дурних вчинків і просто буде поруч в потрібний момент. Допоможе з'їсти пуд солі і поділиться останньою скоринкою хліба, підставить вірне плече у важку хвилину і першим підніме келих за ваше здоров'я".

"Дружба - одне з найбільш найсвятіших почуттів, дарованих людині. Справжній друг завжди поспішить на допомогу. Від щирого серця, щиро вітаю з Днем друзів всіх тих, хто з величезною любов'ю і відданістю береже в своїх серцях це дорогоцінне почуття - дружбу. Щастя вам, дорогі, і таких же чудових вірних друзів. Найбільших вам успіхів, витривалості, мужності, терпіння і мудрості на життєвому шляху. Нехай же дружба завжди буде міцною, як граніт, і завжди веде по життю, як дороговказ".

"Кажуть, що дружба - це коли одна душа поділена на двох. Так нехай же ваш друг завжди буде здоровий і щасливий, щоб у вас всередині горіло світло, а на серці було спокійно. Не соромтеся робити добрі вчинки для свого друга і піклуватися про нього".

Нагадаємо, 8 червня православні християни відзначили велике свято - День Святого Духа, який вважається прямим продовженням Трійці.