RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Країни поділять на дві "зони": що потрібно знати про нові правила авіаперельотів

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів про заходи, які можуть бути запроваджені для пасажирів у разі повного відновлення авіасполучення.

Про це він розповів під час онлайн-брифінгу у середу, 10 червня.

За словами Ляшка, 5 червня в країнах Європейського Союзу відбулося чергове засідання міністрів, які займаються питаннями авіасполучення і туристичного відпочинку, де прийнято рішення про відновлення з 15 червня авіасполучення в межах Євросоюзу, між країнами ЄС.

Також головний санітарний лікар додав, що додатково було ухвалено рішення про відновлення авіасполучення Євросоюзу з третіми країнами з 1 липня, але за умови, що країна, з якої прибуває пасажир, повинна відповідатиме певним епідеміологічним критеріям.

"Але те, що ми знаємо в співпраці з нашими дипломатами та епідеміологами з країн ЄС, розглядається показник 40 активних випадків на 100 тис. населення і рахується та кількість людей, яка в даний період часу хворіє на коронавірусну хворобу і відмінусовуються люди, які одужали та померли. На сьогодні в Україні такий показник 33 на 100 тис. населення, тобто Україна потрапить, в разі якщо ЄС прийме норму 40 на 100 тис. населення", - повідомив Ляшко.

За словами Ляшка, в Україні також розглядають можливість введення подібних заходів.

"Хочемо в Україні запровадити, коли ми говоримо про зелений і червоний список, показник, який буде говорити про кількість активних випадків на 100 тис. населення", - зазначив Ляшко.

Як наголосив урядовець, в такому випадку людина, яка приїжджатиме з країни, де епідеміологічна ситуація аналогічна українській або ж краща, то "вона буде спокійно, без обсервації проходити на територію України, і без ізоляції, вільно пересуватися на території України за умови, якщо в неї буде оформлений поліс медичного страхування".

"Якщо ж людина буде прилітати "з країн червоної зони", тобто, звідти, де захворюваність вища, ніж в Україні, то така особа буде проходити всі ті процедури, які діють на сьогодні - обсервацію або самоізоляцію", - резюмував Ляшко.

Нагадаємо, Україна відновить авіаційне сполучення всередині країни і за кордон з 15 червня, представники Кабміну ведуть переговори щодо відновлення перельотів в Туреччину, Грецію, Кіпр, Грузію