RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Суд прийняв жорстке рішення по фігуранту справи про хабаря на $6 млн для НАБУ і САП

Вищий антикорупційний суд заарештував фігуранта справи про хабар у 6 млн доларів для глав НАБУ і САП Миколу Ільяшенка з правом застави в 84 млн гривень.

Таке рішення у понеділок, 15 червня, оголосила слідча суддя ВАКС Віра Михайленко.

Нагадаємо, йдеться про хабар за закриття кримінального провадження проти колишнього міністра екології Миколи Злочевського.

"Клопотання детектива НАБУ узгодженого прокурором САП – задовольнити частково. Застосувати до Миколи Ілляшенка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів, до 10 серпня. Визначити альтернативою 84 млн грн застави", – повідомила вона.

Також суддя відзначила, що в разі внесення застави на Ільяшенка покладуть наступні обов'язки: з'являтися за першим викликом, не виїзджати з Києва без дозволу, повідомляти про зміну місця проживання або роботи, утримуватися від спілкування з обставин кримінального провадження з будь-якими особами, крім захисників, суду і правоохоронних органів, носити електронний браслет.

Вчора стало відомо, що у одного із підозрюваних нібито виявили коронавірус, тож наразі він знаходиться під домашнім арештом, щоб пройти обстеження. Українці підозрюють, що це може бути провокацією.

Як повідомляв "Апостроф", компанія Burisma Group не має ніякого відношення до Миколи Ільяшенко та Андрія Кічі, яких було затримано при спробі дати хабар $ 6 млн керівництву НАБУ і САП.

Подробиці брифінгу про спробу підкупу керівників САП і НАБУ за допомогою хабара в розмірі 6 мільйонів доларів читайте на "Апострофі".