RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Не перший випадок: проти "копів", які поглумилися над дівчиною в Кагарлику, відкрили нові справи

У поліцейському відділі міста Кагарлик Київської області, де поліцейські гвалтували і катували жінку, випадки насильства відбувалися і раніше.

Про це повідомив начальник спеціального департаменту з нагляду за розслідуванням фактів катувань в правоохоронних органах Генеральної прокуратури Юрій Бєлоусов в коментарі "РБК-Україна".

За його словами, вже відкрито кілька нових кримінальних проваджень, в деяких з них фігурують тим же поліцейські Микола Кузів та Сергій Сулима, які підозрюються у злочині, що трапився 23 травня.

"Я не можу повідомити деталі цих проваджень, але можу сказати, що це була просто системна практика (застосування насильства, - "Апостроф") там, і конкретно з боку цих двох співробітників, і в райвідділі загалом", - пояснив прокурор.

На думку Юрія Бєлоусова, вирішити проблему з тортурами в поліції заважає "замкнуте коло" української бюрократичної системи. Про звернення пацієнта, якого побили в поліції, лікар, згідно з інструкціями, зобов'язаний повідомити не в ГБР і не в прокуратуру, а в той же райвідділ поліції, де це сталося.

"Це, м'яко кажучи, тільки сприяє приховуванню таких злочинів", - вважає прокурор.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 26 травня, в Києві Голосіївський районний суд обрав запобіжний захід для затриманих у справі про групове згвалтування поліцейськими жінки в Кагарлику.