RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Вілла в Козині та іномарки: в ЗМІ розповіли, як Роман Веприцький збагатився на залізниці

За три роки роботи на залізниці і. о. члена правління АТ "Укрзалізниця" Роман Веприцький змінив квартиру 71,8 кв м в Харкові на будинок в більш ніж в 400 кв м в Козині під Києвом.

Про це свідчить декларація чиновника за 2019 рік, передає "КП в Україні".

Роман Веприцький задекларував 3 земельних ділянки площею більш ніж 2 тис кв м в цьому ж селищі. Чиновник обзавівся Toyota RAV4, Mercedes-Benz S 500 і байком Suzuki. Рухоме і нерухоме майно задекларовано на чиновника і його дружину. Крім того, Роман Веприцький задекларував 50% квартири в Києві, площу якої не вказав. Також у чиновника і його сім'ї зберігається готівкою 142,6 тис дол, 55 тис євро і понад 1 млн грн.

При цьому зарплата чиновника, яку йому виплатила Південно-Західна залізниця за 2019 рік, склала трохи більше 2 млн грн.

Декларацію за минулий рік Роман Веприцький подав як депутат Харківської облради. При цьому він не вказав доходи на цій посаді. Неназваною в декларації чиновника залишається колекція фігур слонів.

Ще в 2017 році Веприцький будучи доцентом кафедри кримінального права та кримінології Харківського національного університету внутрішніх справ декларував квартиру в Харкові площею 71,8 кв м і заощадження готівкою: 1,2 млн грн, 180 тис дол і 55 тис євро.

НАБУ підозрює Романа Веприцького в розкраданні більш ніж 16 млн грн при реконструкції Київської дитячої дороги. У цій справі 10 червня біля чиновника пройшли обшуки. Наглядова рада Укрзалізниці вже рекомендувала КМУ відсторонити чиновника від займаної посади.