RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Чому Зайцева не працює за гратами і в яких умовах живе: фото і подробиці

Винуватиця смертельної аварії в Харкові Олена Зайцева відбуває 10-річний термін за гратами загоряючи на сонці.

Про це повідомляє користувач мережі Олександра Загранична в Facebook.

Засуджена знаходиться в Покровському виправному центрі №79 в Дніпропетровській області. Там вона відпочиває, поки інші працюють.

"На фото вбивця-Зайцева і ще одна мажорка на ім'я Валя. Ось так відбувають покарання ті, у яких є гроші і ті, у яких їх немає", - написала Закордонна.

Видання Obozrevatel пише, що достовірність фото їм підтвердила начальник виправного центру Інна Мицюк.

"Фотографії дійсно зроблені іншими засудженими, але ні про які поблажки для Зайцевої мова не йде", - заявила вона.

Відомо, що в центрі відбувають покарання 6 засуджених до позбавлення волі і 73 - до обмеження волі. Всього там знаходяться 79 жінок.

"На всю Україну ми єдиний такий жіночий виправний центр, та ще й з таким сектором на території установи, де відбувають покарання жінки, засуджені за злочини з необережності і засуджені до позбавлення волі. Вони повністю ізольовані від інших засуджених (у яких обмеження волі - "Апостроф")", - розповіла Мицюк.

У секторі з Зайцевою ще 5 жінок. За словами начальниці центру, вони всі не мають права вільно пересуватися територією установи - це законодавчо заборонено.

"Вони постійно перебувають тільки в секторі, у них свій маленький прогулянковий дворик. Не можуть мати при собі мобільні, а телефонні переговори дозволено тільки в черговій частині під наглядом адміністрації. Режимні заходи, лазня, відвідування їдальні та інтернет-класу - все під наглядом", - додала Мицюк.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали, як у в'язниці відпочиває і загоряє Олена Зайцева, засуджена до 10 років позбавлення волі за смертельну ДТП в Харкові, в результаті якої загинуло 6 осіб.