RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Скільки українців може вбити коронавірус до кінця року: в МОЗ назвали страшні цифри

В Україні 7 тисяч громадян можуть померти від коронавірусу COVID-19 до кінця року, якщо українці не будуть дотримуватися адаптивного карантину.

Про це повідомив на брифінгу головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

У МОЗ прорахували 81 сценарій перебігу пандемії коронавірусу в Україні. Згідно з прогнозами, кількість летальних випадків можна скоротити до 4 тисяч.

"Якби ми не ввели в березні (карантин - "Апостроф") при одиничних випадках реєстрації коронавірусної хвороби, то вже 25 квітня, через тиждень після Великодня, у нас би не вистачало ліжок у відділеннях інтенсивної терапії. Ми б не справлялися з потоком хворих і росла б смертність. Якщо ми ввели адаптивний карантин і будемо дотримуватися правил, у нас є 4 варіанти розвитку подій - коли сезонність відсутня і ми впроваджуємо карантинні заходи в повному обсязі і не досконало, ми можемо вийти на 7 тисяч померлих", - заявив Ляшко .

За його словами, Україна все ж йде за сценарієм помірної сезонності, тобто влітку українці будуть хворіти і далі. Тому померти можуть 4 тисячі осіб.

"Але цей показник можу коливатися, якщо ми всі, спільними зусиллями зробимо все, що прописано в рекомендаціях Міністерства охорони здоров'я - бізнес виконає всі протиепідемічні норми, люди будуть носити маски, будуть дотримуватися дистанції і мити руки, у нас є шанс прийти в жовту-зелену лінію (2 500 смертей до кінця року - "Апостроф")", - сказав санлікар.

Як повідомляв "Апостроф", через недотримання діючих обмежувальних заходів в Україні можуть повернути посилений карантин у зв'язку з розповсюдженням коронавірусу.