RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Місць не вистачає: що відбувається в коронавірусних лікарнях Києва

В Києві значно зросло навантаження на лікарні, призначені для лікування пацієнтів із коронавірусом. Найвищий приріст хворих з COVID-19 медики фіксують у реанімаціях.

Про це в ефірі Сніданку з 1+1 розповіла головна лікарка Олександрівської лікарні Людмила Антоненко.

"Переповнене відділення реанімації. Останній місяць вісім-десять важких хворих, з яких від одного до трьох інфікованих перебувають на апараті штучної вентиляції легень. Зменшення кількості смертей ми не спостерігаємо. Важка категорія хворих з вираженою дихальною недостатністю помирають", - наголосила Людмила Антоненко.

За словами головлікарки, медики вже чітко розрізняють симптоми коронавірусу в хворих навіть до моменту отримання результатів тестів.

"Клінічна картина типова. Великий відсоток хворих на COVID-19 надходять до лікарні з високою лихоманкою відразу. Ми її вже відрізняємо від пневмонії, яка також спостерігається. Навіть якщо немає позитивного ПЛР-тесту, то є клінічна картина. Є певні зміни на комп'ютерній томографії легень", - наголосила лікарка.

Антоненко наголосила, що інфікування коронавірусом супроводжується великою запальною реакцією.

"Дексаметазон" (ліки - Ред.) дійсно впливає, зменшує запальний процес і депресію імунної системи. Саме тому він призначається до лікування пацієнтів, але він жодним чином не впливає на вірус", - розповіла Людмила Антоненко.

Вона також додала, що останнім часом до протоколу лікування хворих також додали препарати-антикоагулянти, які перешкоджають згортання крові, що провокує COVID-19.

Також лікарка закликала людей не нехтувати карантином.

"Збільшення інфікованих хворих пов'язане з ігноруванням і нехтуванням всіх заходів, які були визначені карантином. Тільки з цим", - наголосила Людмила Антоненко.

Нагадаємо, станом на ранок п'ятниці, 19 червня, Україна поставила черговий антирекорд з захворюваності на коронавірус - за добу зафіксовано 921 новий випадок COVID-19.

Також "Апостроф" повідомляв, що кількість жителів Києва, у яких за минулу добу був лабораторно підтверджений діагноз Covid-19, збільшилася на 92 людини.