RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Потрібно готуватися до гіршого: українців попередили про страшний сценарій з коронавірусом

В Україні ситуація з коронавірусом близька до такої ж ситуації, яку пережила Італія.

Про це заявила доктор-інфекціоніст Ольга Голубовська в ефірі ZIK, висловивши думку, що хворих небезпечним вірусом в Україні набагато більше, ніж озвучується офіцільною статистикою.

"У клініці ми бачимо вже не тільки в Києві, в деяких регіонах України, я вже приблизно кажу, щоб було зрозуміло - колапс такий же, як в Італії. Тобто, у нас давним-давно вже зростання захворюваності, ми бачимо, що твориться в клініках. Але так як тестування, мабуть, запізнюється - зараз ми бачимо таку ось офіційну статистику, яку доктора бачать в наших стаціонарах", - розповіла вона.

Голубовська зазначила, що в країні величезна кількість смертей, їх кількість перевищує березневий показник.

"При тому - гірше в рази. Не в два, не в три, не в п'ять разів. У деяких регіонах повний колапс. У нас величезна кількість смертей, у нас персонал дуже важко працює. У нас все 5 років знищувалися фахівці. Тому очікувати чогось такого надприродного - я вважаю, нам не потрібно", - додала лікар.

Інфекціоніст вважає, що Україна повинна на всю готувати ліжка в лікарнях, так як спрогнозувати ситуацію на літо невозожно, як і складно передбачити, за яким сценарієм буде поширюватися коронавірус.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Голубовська шокувала заявою про статистику по коронавірусу в Україні.