RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні вирує анархія: голова МОЗ зробив заяву про посилення карантину

Міністерство охорони здоров'я виступить з ініціативою більш жорсткого контролю за дотриманням карантину в Україні в зв'язку з всплесом захворюваності коронавірусом.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зокрема, посилення контролю торкнеться транспорту і супермаркетів.

"Ми будемо реагувати. Ми будемо ініціювати жорсткий контроль щодо дотримання тими чи іншими установами вимог карантину. А саме, транспорт, яким люди користуються без маски. Йдеться про деякі супермаркети, в яких перестали дотримуватися соціальної дистанції і не користуються масками", - пояснив він.

Крім того, передбачається, що в деяких регіонах закриють нічні клуби. Контролювати все буде поліція і Госпродпотребслужба. За порушення карантинних норм обіцяють великі штрафи.

"Головне, щоб ми припинили це зростання. Треба задуматися і дотримуватися тих рекомендацій міністерства, які даються. Тому що, вибачте, і анархія, яка відбувається з точки зору дотримання правил ... треба подивитися на вулиці, що відбувається в наших ресторанах, клубах, барах, що відбувається на пляжах в Одесі, досить важко говорити, що таким чином ми можемо стримувати поширення коронавирусної хвороби", - заявив міністр.

Крім того, Степанов зазначив, що Кабмін на тлі зростання кількості хворих Covid-19 вніс зміни до постанови, що регламентує карантин. Зокрема, були визначені нові ознаки, в зв'язку з якими можуть бути посилені карантинні заходи. Також може трапитися посилення норм карантину в залежності від ситуації із захворюваністю на коронавірусу в кожній конкретній області.

"Ми вважаємо, що повинні вводитися жорсткі обмеження в певних регіонах в умовах адаптивного карантину. Ми будемо ініціювати скликання регіональних комісії ТЕБ та НС для того, щоб вони вводили обмеження", - уточнив Степанов.

Відзначимо, в Україні останнім часом стали робити близько 20 тис. тестів (ПЛР і ІФА) замість 5-8 тис. раніше.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, які області в Україні вирвалися вперед по коронавірусу.