RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

День літнього сонцестояння 2020: що можна і не можна робити

У неділю, 21 червня, настане день літнього сонцестояння: Сонце буде перебувати на максимальній висоті над горизонтом, а довжина світлового дня після цього почне зменшуватися.

День літнього сонцестояння 2020: коли дивитися затемнення в Україні

"Апостроф" зібрав традиційні прикмети і заборони, які пов'язані з днем сонцестояння.

Доброю прикметою цього дня вважалося сходити в лазню. За повір'ям, особливу цілющу силу в цей день мають вода і віник з трав. Також корисно для зцілення від хвороб - до заходу скупатися в річці або озері.

Зустріч світанку в день літнього сонцестояння вважалася оберегом від невдач і хвороб. А якщо заснути під час нічного чування, то можна накликати біду.

За давніми віруваннями, народжені в цей день люди користуються заступництвом сонця і природи, а укладені в ці дні шлюби вважалися особливо міцними і щасливими.

Цей день не підходить для нових починань, він призначений для завершення старих справ.

В цей день також не можна завдавати шкоди природі, особливо рослинам і квітам, які в такий час мають особливу силу, викидати залишки їжі, лихословити, злитися і проклинати.

Не рекомендується також в цей день впадати в зневіру, проводити свято в повній самоті. Намагайтеся зберігати позитивний настрій, щоб весь наступний рік вас супроводжувала удача і гармонія.

Раніше "Апостроф" зібрав рекомендації на кожен день, як правильно дотримуватися релігійних обмежень під час Петрового посту, який почався в понеділок, 15 червня.