RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Фонд Новинського передав медобладнання для Дніпрорудненської лікарні

Благодійний фонд Вадима Новинського "На честь Покрова Пресвятої Богородиці" передав апарати штучної вентиляції легенів та засоби індивідуального захисту медикам міської лікарні міста Дніпрорудного (Запорізька область).

Медустанові передано два високоефективних апарати штучної вентиляції легенів Carescape R860 (General Electric). Також, медикам передано засоби індивідуального захисту - 2000 захисних екранів і понад 2000 костюмів біозахисту.

"Це обладнання сьогодні вкрай необхідне лікарні. У нас сьогодні 8 ШВЛ, і тільки один з них тільки високого класу, всі інші застаріли. Ми вдячні акціонеру Метінвесту Вадиму Новинському за надану підтримку. Це посилить наші можливості з протидії епідемії", - зазначив директор лікарні Юрій Абросімов.

На сьогоднішній день обсяг благодійної допомоги, наданої Фондом Вадима Новинського і бізнесами Смарт-Холдингу в боротьбі з епідемією, перевищив 100 млн грн. Для медустанов України придбано 20 апаратів ШВЛ, понад 100 тис. ЗІЗ для медиків, 100 тис. високоточних ПЛР-тестів DialPlexQ: tm:. Також Фондом було придбано майже 1 млн захисних масок для медустанов, парафій УПЦ і промислових підприємств України. Щоб підтримати в умовах карантину літніх людей Херсона, Миколаєва, Маріуполя, а також Києва і області було організовано адресну доставку 12 тис. продуктових наборів.