RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Одесі закрили популярний у туристів пляж: що відбувається

Міська комісія Одеси з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час позачергового засідання прийняла рішення забезпечити додаткові заходи безпеки на території популярного пляжу Дельфін біля затонулого танкера DELFI, і закрити туди доступ для населення.

Про це повідомляє офіційний сайт міста Одеси.

Так, в ході засідання члени комісії ТЕБ та НС оприлюднили інформацію, що витік нафтопродуктів з танкера триває, внаслідок чого Державна екологічна інспекція в Одеській області виявила перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів в морі неподалік від затонулого танкера. Було виявлено серйозне забруднення води в районі траверсів 10 і 10а пляжу Дельфін.

За підсумками засідання комісія прийняла рішення про обмеження доступу відпочиваючих на пляж в цьому районі.

Як повідомляв "Апостроф", танкер Delfi зірвався з якоря під час шторму і ліг на мілину біля узбережжя 22 листопада 2019 року. Його екіпаж евакуювали, а через пошкодження корпусу з корабля почали витікати нафтопродукти. Внаслідок цього кількість забруднюючих речовин в районі аварії перевищила норму майже в 200 разів. Пізніше стало відомо, що танкер "Делфі" брав участь в нелегальному імпорті, яким займався бізнес-партнер президента-втікача Януковича.